2 hondjes en 1 kat (en eventueel een paard) zoeken gezelschap in de maanden medio febr/mrt/apr 2018 nabij Sittard

Reageer op oproep
Doenrade, Limburg, Nederland

Wie

Wij zijn Petra en Ruud. We zijn beiden begin 60. Petra is bezigheidstherapeute/activiteitenbegeleidster en Ruud is gepensioneerd senior beleidsadviseur, werkzaam geweest onder andere bij het CBS (lokatie Heerlen).

Sinds 16 jaar wonen we in een klein Duits dorpje, letterlijk 100 meter over de grens nabij Sittard/Doenrade. In het dorpje, en zeker in onze (rustige) straat, wonen heel veel Nederlanders. Ook onze (over)buren zijn Nederlanders. Een uitgestrekt wandel- en fietsgebied ligt op 3 minuten loopafstand van ons huis. Het betreft een nieuwbouwhuis dat ongeveer tegelijkertijd met alle andere woningen in onze straat in 2001 gebouwd is.

Met de auto kun je binnen 30 tot 40 minuten naar Maastricht, Luik of Aken rijden. Aangezien de honden makkelijk overdag alleen kunnen zijn behoort een bezoekje aan deze steden tot de mogelijkheden.

Omdat we vaker langere tijd (2 maanden of langer) op reis te gaan willen we graag in contact komen met een oppasser en/of oppassend echtpaar die onze twee hondjes en onze kat kan verzorgen en de nodige aandacht kan geven.

Wat

Hoewel onze kat Nono (11 jaar) heel goed voor zichzelf kan zorgen geldt dat niet voor onze twee hondjes. Ze zijn 13 en 11 jaar en heten Maxx en Dotje (moeder en dochter). Het zijn geen rashonden maar kruisingen. De moeder is een cairn terrier-achtige en de inmiddels overleden vader een shih tzu-achtige.

Zowel de honden als de kat komen nauwelijks onze tuin uit. De honden hebben een eigen afgezet gedeelte waar ze ook bij slecht weer kunnen schuilen. En de kat kan, als zij dat wil, zelfstandig in en uit onze garage lopen die zich onder ons huis bevindt. Onze huisdieren kunnen daarom overdag heel makkelijk alleen zijn. Maar als we thuis zijn zoeken ze alle vier graag ons gezelschap op en liggen ze graag bij ons op de bank. In feite doezelen ze ook overdag de meeste tijd.

De honden krijgen elk tweemaal daags een handje vol brokken; dit geldt ook voor de kat. Alleen krijgt de kat 'savonds laat nog een bakje met natvoer.

De kat verblijft 'snachts buiten en de honden slapen 'snachts binnenshuis.

Hoewel wij ook een kleine volière in ons tuin hebben vergt de verzorging hiervan nauwelijks tijd. Tweemaal per week vers water geven en de voerbakjes vullen is voldoende. Ook hebben we een kleine vijver met vissen. Maar deze behoeft helemaal geen verzorging.

Ook hebben we een paard. Echter verblijft hij op een manage in Geleen waar hij volledig verzorgd wordt.

Wanneer toelichting

Hoewel het ons in eerste instantie om de maanden (medio) februari/maart/april 2018 gaat behoort een willekeurig weekend of week ook tot de mogelijkheden.

Kenmerken

Bij diereneigenaar

Wanneer

Januari
Februari
Maart
April
Mei
Juni
Juli
Augustus
September
Oktober
November
December

Heeft

Hond (groot)
Hond (klein)
Kat
Paard
Knaagdier
Vee
Pluimvee
Reptielen
Insecten
Vissen

Neem contact op met 2 hondjes en 1 kat (en eventueel een paard) zoeken gezelschap in de maanden medio febr/mrt/apr 2018 nabij Sittard